Klouzat Představujeme Složení Kuchyně Technologicky nejmodernější automatizované zařízení pro skladování a výběr ingrediencí v Evropě

Složení kuchyně

Naše posedlost nejlepším krmivem na světě a nejlepšími přísadami na světě nás vedla k tomu, abychom investovali více než 80 milionů £ do vybudování nejmodernější Ingredience Kitchen, která testuje, zpracovává a skladuje všechny tyto fantastické ingredience a hotové výrobky.

Tato investice zaručí, že partneři mohou mít úplnou důvěru v původ a sledovatelnost všech receptů, které jsou vyráběny v GA.

Jelikož v současné době pracujeme s více než 700 ingrediencemi a více než 800 různými recepturami, bylo výzvou automatizovat velmi složitý systém. Ve skutečném stylu GA to vedlo k významným investicím a spolupráci mnoha organizací z celého světa, které poskytly špičkové řešení pro všechny naše partnerské značky.

Máme také automatizovaná asistovaná vozidla (AGV), která pomáhají s přesunem přísad a potravin na místě. Do automatizace celého závodu byly zapojeny tři softwarové společnosti s vizí vyloučit jakoukoli lidskou chybu.

Část ambiciózní expanze navíc vyústí v nový temný obchod / sklad, který bude fungovat pouze s roboty.

Naše investice. Tvá budoucnost.

Roger Bracewell

Komentář předsedy ke kuchyni přísad

Jsme nadšeni, že můžeme představit tuto fantastickou investici od GA spojenou vynalézavostí, touhou a odhodláním různých kvalifikovaných organizací z celého světa.

Kuchyň Ingredience má dvě oddělené funkce, které byly navrženy a vyrobeny tak, aby byly prospěšné pro každého z našich vážených partnerů. Za prvé umožňuje testování a karanténu 367 suchých surovin, které jsou skladovány a dávkovány samostatně do 1.5 tunových dávek. Ty jsou pak rozemlety a udržovány připraveny k vytlačování, aby se zabránilo jakémukoli možnému zpoždění.

Zadruhé, skladování 758 různých extrudovaných granulovaných odrůd v 15,000 600 jednotlivých krabičkách v sadě Larder, které obsahují přibližně 7,000 kg kompletního produktu, takže může být před balením otestováno a poté zabaleno do jednoho ze XNUMX XNUMX různých pytlů připravených podle potřeb našich partnerů.

Celý proces nám umožňuje sledovat a sledovat každou ingredienci v každé tašce prodávané konečnému spotřebiteli a abychom mohli po každém kroku zaručit, že je bezpečná.

Jak to funguje?

Hromadný příjem

Srdcem vytváření výjimečného krmiva pro domácí mazlíčky je pečlivý výběr přísad a důkladné testování. Pro použití v kuchyni Ingredience je pečlivě vybráno více než 600 ingrediencí od více než 130 dodavatelů. Každá složka použitá v našich receptech musí před přijetím splnit naše přísné testy. Funkce automatického vzorkování a testování GA nastavují celosvětový standard.

Ječmen, pšenice a rýže se dodávají spolu s dalšími sypkými přísadami sypané nebo v přepravních taškách do oblasti hromadného dodání. Sypké přísady při dodání procházejí dvěma magnety, aby detekovaly a extrahovaly veškerý kov, který může být v materiálu.

V tomto okamžiku dochází k automatickému vzorkování. Tento efektivní systém počítá dobu příjmu každé dodávky, aby sbíral náhodné vzorky od začátku do konce příjmu, a zajišťuje konzistentní testování celého příjmu. Vzorky se shromažďují, označují a dodávají do laboratoře k testování; výsledky jsou obvykle k dispozici do 48 hodin.

Jakmile projdou, vstoupí do jednoho z našich devadesáti karanténních sil, z nichž každé dokáže pojmout 80 tun sypkých ingrediencí. Ingredience zůstávají v karanténě, dokud neprošly našimi pečlivými laboratorními testy. Teprve poté mohou být přísady přeneseny pomocí kolejového systému do skladu nad Ballroomem, v rámci přípravy na dávkování podle požadavků výrobní zakázky.

Ballroom

To je místo, kde jsou všechny přísady ze tří různých metod vážení spojeny a spojeny do dávkového kontejneru (BC). Vstupují hromadné dávkovací koše, přísady z automatických vah se naklápějí a nakonec se přísady přidávají dohromady ve výklopné místnosti obsluhy. Lze současně provádět až 3 výrobní zakázky. Jakmile je BC dávkován, nabere se do několika úrovní, promíchá se a prochází mlýnkem. Sítko zajišťuje, že jakýkoli příliš jemný materiál obejde mlýn. Jakmile je materiál rozemletý, spadne zpět do původního BC, který byl nyní vrácen na úroveň Ballroom.

Některé materiály nejsou vhodné pro mletí, takže je lze dávkovat po rozemletí ostatních materiálů, tyto materiály se dávkují do zelených boxů, které se pak přidávají do směsi BC samostatně při předběžném vytlačování, tj. Těsně před vstupem do extruderu.

Ingredience na ruce

Systém Pick and Mix byl navržen tak, aby umožňoval vytvoření 22,500 120,000 pick and mix boxů za rok při maximální výstupní kapacitě 62 130 tun za rok. To odpovídá 50 krabicím denně. Naši kupující si vybírají z více než 600 důvěryhodných dodavatelů z více než XNUMX zemí po celém světě a poskytují našim partnerům a GA více než XNUMX různých ingrediencí, jako jsou kadidlo, měsíček, anýz, skořice, papája a sušený hmyz, které vytvářejí vynikající a jedinečné recepty.

Naše nové zařízení Pick & Mix v Ingredience Kitchen poskytuje GA přesnost dávkování a schopnost dávkovat obtížně manipulovatelné nebo jemné materiály. Malé nebo mikro přísady lze spolehlivě ručně dávkovat tam, kde dávkování stroje nemůže fungovat s přesnými tolerancemi a spolehlivostí, jaké vyžadují naše normy. S materiály, které nepřispívají k automatickému dávkování, lze správně zacházet a dávkovat je. Systém Kardex odstraňuje možnost chyby obsluhy tím, že sleduje umístění každé modré schránky a kontroluje, která schránka se operátorovi zobrazí. Systém RFID používaný ve sklápěcích stanicích v kombinaci s naším systémem Genesis zajišťuje přesnost obsluhy poprvé, pokaždé.

Příjem přísad

Vyvinuli jsme vlastní proprietární IT software s názvem Genesis, který monitoruje, spravuje a kontroluje každou jednotlivou část Ingredience Kitchen. Používání značení RFID a nepřetržitého odběru vzorků poskytuje partnerům absolutní ujištění a nejvyšší kvalitu pro domácí mazlíčky. Při dodání do Ingredience Kitchen jsou identifikační štítky vytištěny a připevněny na každou paletu a přepravky, aby nedošlo k záměně nenaložených materiálů před odběrem vzorků a registrací skladu. Suroviny jsou registrovány a odebírány vzorky před jejich uskladněním v karanténní oblasti, dokud nebudou provedeny laboratorní testy. Každá složka má přednastavenou zásadu odběru vzorků, která určuje, jak by měla být odebrána a jaké testy by měly být provedeny. Laboratorní technici provádějí vzorkování podle pokynů našeho účelového softwarového systému s názvem Genesis.

Poté, co byly materiály úspěšně otestovány, systém Genesis sekvenuje pohyb (prostřednictvím FLT) dodaných materiálů do jedné ze tří palet a sběrných jímek. Každá paleta nebo přepravka doručená do sací jímky má naskenovaný čárový kód, takže Genesis ví, že přišla nová přísada, a je připravena k překlopení.

Spíž

S 5,756 900 kontejnery Red Box, které pojmou až 5 kg ingrediencí, má spíž kapacitu více než 36 milionů kilogramů. Efektivnost a sledovatelnost v pohybu, spíž se skládá z XNUMX polí napříč šesti uličkami, na osmi úrovních, se dvěma stranami dvěma hlubokými. Pomocí systému RFID a provozu velínu poskytuje Pantry plnou sledovatelnost a optimální čerstvost ingrediencí. Henry, jeden z automatizovaných vozidel GA, převádí schválené přísady uvnitř červených kontejnerů ze sacích boxů do systému Pantry. Jeden z několika automatických jeřábů umístí označené kontejnery na příslušná místa ve skladu spíž.

Spíž je provozována pomocí našeho Integrovaného systému správy skladu (IWS), který v reálném čase sleduje, kde jsou různé kontejnery a jejich stav. IWS používá značku RFID, aby operátorům umožnila sledovat obsah každého kontejneru nebo identifikovat, kdy je kontejner prázdný nebo vyžaduje čištění. Ingredience jsou skladovány ve třech různých zónách podle jejich použití, aby se optimalizovala účinnost. Nejčastěji používaným materiálem je sklad v zóně A, kde je nejkratší doba jízdy jeřábu.

Laboratoře

Základní hodnota kvality GA má zásadní význam ve všech funkcích podnikání a už vůbec ne v místní laboratoři. Jako výrobce vedený vědou provádějí naši technici zhruba 1,166 testů týdně, včetně mikrotestování, testování popela, vlákniny, oleje, vlhkosti a bílkovin u všech surových a hotových výrobků. Naše laboratoř pro jakost a bezpečnost potravin je navržena tak, aby byla křížově funkční napříč dodržováním výživových a regulačních předpisů, autenticitou a mikroprofilováním, bezpečností, senzorikou a inovacemi. Náš tým odborníků zajišťuje klid pro vás a vaše značky a poskytuje bezkonkurenční nároky a kvalitu potravin. Investice do nejnovější technologie znamená, že dodáváme údaje o integritě potravin, abychom zajistili, že veškeré zboží dovnitř i ven splňuje regulační kritéria. Nejnovější technologie nám umožňují provádět mnoho testů, které jsme dříve museli zadávat externím laboratořím. To umožňuje GA přísnější kontrolu nad testováním a také dramaticky snižuje časové rámce testování pro naše mnoho ingrediencí. Díky nejmodernějším nástrojům a vynikajícím technikům umožňujícím rychlé hodnocení parametrů a generování objektivních dat znamená, že můžeme hlásit výsledky MOP (testování vlhkosti, oleje a proteinů) během několika minut namísto hodin.

Všechny přísady GA podléhají četným kontrolám kvality, aby bylo zajištěno, že pro použití ve výrobcích budou přijaty pouze ty nejlepší přísady. Každá složka má individuální testovací režim a specifikaci šitou na míru v souladu s atributy a zranitelností složek. Před nákupem bylo stanoveno podrobné posouzení rizik každé složky. Tento jedinečný systém zajišťuje plnou sledovatelnost každého produktu. Tým Lab koordinuje testování s definovaným procesem. Každému novému vzorku je přidělen jedinečný čárový kód, který je vytištěn na štítek a připevněn ke kontejneru se vzorkem. Vzorek je naskenován a ponechán v místě odběru suroviny v laboratoři 1, než je přenesen do laboratoře 2, když jsou všechny vzorky surovin naskenovány na testovacím stroji NIR. Mikrobiologické testování na Salmonella a poté se provede Enterobacteriaceae. Surové přísady se poté skenují do Genesis, aby se určilo, jaké mokré chemické testy jsou požadovány. Mokré chemické testy zahrnují MOPFA (vlhkost, olej, bílkoviny, vláknina, popel) a nyní máme možnosti, jak to vyřešit do 48 hodin. Laboratoř úzce spolupracuje s odděleními surovin a kontroly kvality, která budou vydávat hotové výrobky, které byly schváleny prostřednictvím našich přísných testovacích protokolů.

Larder

Larder, který je schopen pojmout 9.8 až 12 milionů kilogramů krmiva pro domácí zvířata, je plně kontrolován a má aktuální informace o skladě partnerů. Modré kontejnery (známé na GA jako BFC - Blue Finished Containers) jsou přepravovány do skladových jeřábů pro skladování pomocí Shuttle Transfer Vehicle. Tato vozidla se pohybují po kolejích, podobně jako vlak, pohybují se v nepřetržité smyčce, shromažďují BFC z salonku a dodávají je do Larderu. Larder pojme 14,864 650 krabic, z nichž každá obsahuje 800-78 kg krmiva pro domácí mazlíčky připraveného k zabalení. Vysoce citlivé a kontrolované prostředí zvládne přibližně XNUMX pohybů boxu za hodinu.

Co je to Automated Guided Vehicle (AGV)?

GA používá dva typy automatických řízených vozidel (známých jako AGV) v interiéru kuchyně Ingredience, pojmenované Henry a Arthur. Henry a Arthur, kteří pro GA navrhli a zkonstruovali americkou technologickou společnost, jsou spolehlivým a produktivním doplňkem týmu GA. Henry je nejrychlejší, cestuje rychlostí 2 m / s (metry za sekundu) a váží 1.5 tuny. Arthur je při 2.5 tuně podstatně těžší a je pochopitelně o něco pomalejší a dosahuje 1.8 m / s.

Oba jsou vedeny pomocí laserových pásů nainstalovaných pro navigaci po jejich trase a jsou plně monitorovány dispečinkem prostřednictvím Genesis.

Úlohou Henryho je převádět červené kontejnery do a ze spíže, zatímco Arthur je zaneprázdněn staráním se o dávkové kontejnery a jejich přesunem mezi sklepem a stanicí v rámci přípravy na vytlačování.

Když jsou Henry a Arthur připraveni na dobití baterií, přesunou se do zóny „udržení při životě“, aby mohli udržovat energii, zatímco jiné vozidlo nahradí jejich baterii plně nabitou.

Velbloudi a mezci (první venkovní AGV v Evropě)

GA jsou velbloud a muly První v Evropě venkovní automatizovaná naváděcí vozidla (AGV). Navrženy podobně jako malá dodávka nebo nákladní vůz, používají pro navigaci magnetické gyroskopické systémy. Navrženy a vyrobeny v Americe, oba cestují rychlostí až 1 metr za sekundu. Postavili jsme silnici speciálně pro velblouda a mezky, která má zábrany a semafory umožňující obousměrný provoz a má tři křižovatky pro další provoz na staveništi. Silnice má také tepelné podložky, které zajišťují, že je udržována bez námrazy, ledu a sněhu, což zajišťuje protiskluzové prostředí po celý rok.

Poté, co Arthur (jeden z našich dalších AGV) následoval svoji vyhrazenou cestu po druhé straně spíže a dokončil svou cestu u dopravníku v prostoru stanice, naložily se na velbloudy dávkové kontejnery. Velbloud dokáže na jednu cestu přepravit až tři dávkové kontejnery na předběžné vytlačování. Když byl recept vyroben, je umístěn do modrého kontejneru zvaného Blue Finished Container (BFC) a odeslán prostřednictvím raketoplánu AGV s názvem Mule do salonku v budově Ingredience Kitchen. Mule může přenést čtyři BFC na jednu cestu.